Φροντίδα στο Σπίτι

Η φροντίδα στο σπίτι και η υγειονομική περίθαλψη στο σπίτι περιλαμβάνουν μια σειρά από ιατρικές και μη ιατρικές υπηρεσίες φροντίδας που παρέχονται στο σπίτι σας. Οι υπηρεσίες μπορούν συνήθως να διευθετηθούν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας – από λίγες ώρες την εβδομάδα έως 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, και θα μπορούσαν να παρέχονται από ένα άτομο ή μια ομάδα. Τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν τη μακροχρόνια φροντίδα στο σπίτι. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να συγκεντρώσετε το ιατρικό αρχείο του ασθενούς, να λάβετε γνωματεύσεις από γιατρούς (που εργάζονται στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, Ιδιώτες) και να φροντίσετε να περάσει ο ασθενής από ειδική υγειονομική επιτροπή ώστε να λάβει επίδομα αναπηρίας από το κράτος. Συνήθως χρειάζεται να καλύψετε εσείς το κόστος της νοσηλείας στο σπίτι.

Οι τυπικές υπηρεσίες κατοίκον φροντίδας περιλαμβάνουν:

  • Βοηθούς, οικονόμους και βοηθητικό προσωπικό, οι οποίοι βοηθούν με τις δουλειές γύρω από το σπίτι, αλλά συνήθως δεν παρέχουν προσωπική ή ιατρική φροντίδα για το αγαπημένο σας πρόσωπο.
  • Βοηθοί οικιακής φροντίδας που παρέχουν προσωπικές υπηρεσίες, όπως το μπάνιο, ντύσιμο, τουαλέτα, ετοιμάζουν γεύματα, φροντίζουν για την βασική καθαριότητα και την μεταφορά ασθενών στο γιατρό.
  • Θεραπευτές που εργάζονται με ασθενείς για την αποκατάσταση ή τη διατήρηση των κινήτρων, της ομιλία και των γνωστικών τους ικανοτήτων.
Μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένους νοσηλευτές, οι οποίοι παρέχουν εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, παρέχοντας φάρμακα, παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών, φροντίδα των  πληγών και διδάσκουν τους  φροντιστές της οικογένειας πώς να χρησιμοποιούν εξειδικευμένο εξοπλισμό στο σπίτι.