Ιατρικς Σχεδιασμς

Ιατρικς σχεδιασμς για το τλος της ζως.

Τι εναι ο ιατρικς σχεδιασμς;

Το να μιλς για τον επικεμενο θνατο ενς αγαπημνου προσπου εναι τρομακτικ και δσκολο, γεγονς που οδηγε πολλος να το αναβλουν για αργτερα. Παρ το γεγονς τι η συζτηση για το θνατο μπορε αρχικ να εναι δυσρεστη, αναμφβολα θλετε να καταλβετε τις τελευταες επιθυμες του αγαπημνου σας προσπου, τσι στε να μπορετε να τις φρετε εις πρας σο το δυνατν καλτερα. Αποφσεις που αφορον τον προγραμματισμ της ζως θα πρπει να συζητηθον σο το δυνατν νωρτερα, στε το αγαπημνο σας πρσωπο να μπορε να εξετσει προσεκτικ τις επιλογς και να εκφρσει τις αξες τους. Οι νθρωποι συχν υποθτουν τι οι αγαπημνοι τους γνωρζουν τις επιθυμες τους σχετικ με την ιατρικ φροντδα, αλλ ποτ δεν το χουν συζητσει. Σμφωνα με την εμπειρα μας, οι οικογνειες εναι πντα ευγνμονες για το τι ασχολθηκαν με αυτ τα δσκολα ερωτματα νωρς, χι την τελευταα στιγμ.
Θα πρπει να εξετσετε τις οδηγες της υγειονομικς περθαλψης, το πληρεξοσιο και τα κατλληλα μρη για να ζσει, καθς η φροντδα χρειζεται αλλαγ. Μερικς ερωτσεις για σκψη περιλαμβνουν:

  • Αν χετε δυσκολα στην αναπνο, θλετε να τεθετε σε μηχανικ υποστριξη της αναπνος (τεχνητς μηχανικς αναπνευστρας);
  • Αν αναπτξετε μια λομωξη πνευμονα, θλετε να αντιμετωπιστε απλ να λβετε ανακουφιστικ αγωγ;
  • Αν δεν μπορετε πια να καταπιετε με ασφλεια, επιθυμετε να λαμβνετε τα θρεπτικ συστατικ μσω ενς σωλνα στισης που τοποθετεται στο στομχι μσω ορο;
  • Αν η καρδι σας σταματσει να χτυπ, θα θλατε να γνει προσπθεια αννηψης (ΚΑΡΠΑ);
  • Θλετε να δωρσετε τα ργανα το σμα σας για ιατροδικαστικ εξταση/νεκροτομ, ρευνα μεταμσχευση;

Οι απαντσεις σε αυτς τις ερωτσεις θα σας βοηθσουν να ολοκληρσετε νομικς διαδικασες και να τις αλλξετε να τις επικαιροποισετε κατ την διρκεια της ζω σας.

Ιατροδικαστικ εξταση/νεκροτομ

Σε κποια νοσοκομεα παρχεται η δυναττητα ιατροδικαστικς εξτασης/νεκροτομς εγκεφλου. Η ιατροδικαστικ εξταση/ νεκροτομ μπορε να εναι ανεκτμητη τσο για τις οικογνειες σο και για τους ερευνητς, επιβεβαινοντας μια διγνωση μετωποκροταφικς εκφλισης.

  • Η διγνωση γνεται σε να κλινικ περιβλλον βασιζμενη σε νευρολογικς, νευροψυχολογικς και ακτινολογικς δοκιμασες/ εξετσεις. Ωστσο, αυτ η διγνωση παθολογικ αποδεικνεται με ιατροδικαστικ εξταση/νεκροτομ. Επιβεβαινοντας διαψεδοντας την κλινικ διγνωση, η ιατροδικαστικ εξταση/νεκροτομ βελτινει την ικαντητ μας να διαγνσουμε τη μετωποκροταφικ εκφλιση νωρτερα και με μεγαλτερη ακρβεια.
  • Χωρς τις δωρες ιστν του εγκεφλου, η ανπτυξη καλτερης θεραπεας για τις μελλοντικς γενις, θα περιοριζταν σημαντικ. Ο εγκεφαλικς ιστς με μετωποκροταφικ εκφλιση  εναι σπνιος και πολ αναγκαος.
  • Με την ιατροδικαστικ εξταση/νεκροτομ, τα αποτελσματα της μετωποκροταφικς εκφλισης στον εγκφαλο μπορε να μελετηθον λεπτομερς και να αξιολογηθον οπτικ.

Μια ιατροδικαστικ εξταση/νεκροτομ δεν καθυστερε οτε περιπλκει οποιαδποτε κηδεα, αποτφρωση σχδια ταφς. Η απομκρυνση του εγκεφλου δεν εμποδζει την κηδεα με ανοιχτ φρετρο. Στις περισστερες περιπτσεις,  το πλνο  της ιατροδικαστικς εξτασης/νεκροτομς  εναι συμβατ με την επιλογ της οικογνειας για κηδεα στο σπτι και τις θρησκευτικς πρακτικς.