Σχεδιασμς Περθαλψης

Εκπαιδεστε τον εαυτ σας
Μθετε τι μπορετε να κνετε για τημετωποκροταφικ εκφλιση. Η κατανηση του τι συμβανει στο αγαπημνο σας πρσωπο θα σας βοηθσει να αντιμετωπσετε καλτερα τις αλλαγς και τα συμπεριφορικ συμπτματα της ασθνειας και θα σας βοηθσει στην επικοινωνα με την ιατρικ ομδα παροχς φροντδας. Αποδεχμενοι τι τα συμπτματα συμπεριφορς εναι μρος της πορεας της νσου θα σας βοηθσει να κατευθνετε την ενργεια σας προς πρακτικς λσεις.

Συμμετοχ σε ομδα υποστριξης
Μιλντας με λλους φροντιστς που χουν βισει βινουν μια παρμοια εμπειρα με τη δικ σας, μπορε να σας προσφρει συναισθηματικ υποστριξη και πρακτικς συμβουλς. Επαφς και ομδες υποστριξης μπορε να βρεθον μσω online (διαδικτυακν) κοινοττων τοπικν οργανσεων.

Εκτμηση της κατστασης
Μια αντικειμενικ ανλυση της υγεας σας, της ιατροφαρμακευτικς κλυψης, της συναισθηματικς κατστασης και λλων υποχρεσεων θα σας βοηθσει να καταλβετε τι μπορετε και τι δεν μπορετε να κνετε μνοι σας, και τι εδους εξωτερικ υποστριξη θα εναι αναγκαα για τη διασφλιση της υγεας και της ασφλειας του αγαπημνου σας προσπου.
Καταγρψτε τις εκτιμσεις σας για:

  • Την ικαντητα του αγαπημνου σας προσπου να λειτουργε ανεξρτητα, τσο νοητικ/γνωστικ σο και συναισθηματικ.
  • Την ασφλεια και την προσαρμοστικτητα του σπιτιο σας του φυσικο περιβλλοντος.
  • Τη δικ σας υγεα και τις συναισθηματικς αντοχς.
  • λλες ευθνες σας στην εργασα, στο σπτι, σε λλα μλη της οικογνειας και στην κοιντητα.
  • Η δυναττητα της οικογνειας και των φλων να σας υποστηρξουν και να μοιραστον τη φροντδα.
  • Τους οικονομικος πρους, συμπεριλαμβανομνης της ασφαλιστικς κλυψης.
  • Προετοιμασα για το τελευταο στδιο για εσς και για το μλος της οικογνεις σας.
  • Προετοιμασα  για το τλος του κκλου της ζως για εσς και το αγαπημνο σας πρσωπο.

να γγραφο μπορε να βοηθσει στο να αποφευχθε η παραμληση σημαντικν ζητημτων. Επισκπηση και επικαιροποηση αυτν των παρατηρσεων σε τακτ χρονικ διαστματα θα σας βοηθσει να προσδιορσετε αν χρειζεται να κνετε αλλαγς στην πορεα.

Κρατστε καλς σημεισεις
Διατηρστε ενημερωμνες τις σημεισεις σας για τους αριθμος κτακτης ανγκης, τους γιατρος,  τα καθημεριν φρμακα, ειδικς δαιτες, δημιουργστε αντγραφα ατμων με στοιχεα επαφς, των γεγοντων που πυροδοτον συμπεριφορικς αντιδρσεις και λλες χρσιμες πληροφορες σχετικ με τη φροντδα του αγαπημνου σας προσπου. Σκεφτετε τη δημιουργα αντιγρφων των σημεισεων αυτν για την ιατρικ ομδα και κποιον λλο μπιστο φροντιστ σε περπτωση κτακτης ανγκης που οι πληροφορες εναι απαρατητες και δεν θα εστε διαθσιμος.

Δημιουργεστε μια ομδα φροντδας
Κρατστε μια λστα των ανθρπων που μπορετε να επικοινωνσετε για βοθεια, συναισθηματικ υποστριξη ανπαυση. Χρησιμοποιστε αυτς τις σελδες για να εξηγσετε στους λλους, τι οι φαινομενικ περεργες συμπεριφορς που αντιμετωπζετε εναι αποτλεσμα της εγκεφαλικς νσου. Η λστα σας μπορε να εναι μικρ, αλλ μην εμποδζετε ανθρπους που μπορον να βοηθσουν κνοντας ακμα και μικρς δουλεις για σας (ψνια, φροντδα μωρο, περπατος σκλου, κλπ.). Το κρσιμο ζτημα εναι να εστε πρθυμοι να δεχτετε βοθεια απ τους λλους και να τους πετε  ,τι χρειζεστε.

Καθιερστε μια ρουτνα
Μια απλ καθημεριν ρουτνα μπορε να λειτουργσει σταθεροποιητικ, ειδικ για τους ανθρπους που οι αλλαγς τους προκαλον ενχληση και σγχυση.

Διοργανστε μια οικογενειακ σσκεψη/συνντηση
Μια τυπικ συνντηση προσφρει στα μλη της οικογνειας την ευκαιρα να συζητσουν τη διγνωση και την πιθαν εξλιξη, να μοιραστον τις ευθνες φροντδας, και να μεισουν τις παρανοσεις και τους φβους. Η παρουσα ενς ιερα, ενς συντονιστ επαγγελματικς φροντδας ενς μπιστου φλου ο οποος θα λειτουργε ως αμερληπτος μεσολαβητς μπορε να βοηθσει. Ενημερστε οποιονδποτε τι μπορε να παξει να ρλο, ακμη και αν εναι χιλιδες χιλιμετρα μακρι, και να σας βοηθσει, εσς τον κριο φροντιστ της οικογνειας, που φρετε το κριο βρος του συνλου της φροντδας λη την ρα.

Προετοιμασα για το τλος
Ξεκινστε τον προγραμματισμ για τις δσκολες αποφσεις που μπορε να απαιτηθον στο μλλον. Δεν εναι ποτ πολ νωρς για να συζητηθον διαθκες, εκ των προτρων οδηγες και πληρεξοσια, αλλ ρχεται κποια στιγμ που εναι πολ αργ. Εναι επσης σημαντικ εσες και το αγαπημνο σας πρσωπο να σκεφτετε τι πρπει να κνετε αν παραμενετε αδρανς/κατκοιτος. Ας ελπσουμε τι δεν θα χρειαστε, αλλ θα πρπει να χετε να σχδιο.