Μιλντας με το Γιατρ

Παρακτω παρατθενται κποιες χρσιμες συμβουλς για την συνεργασα με τον γιατρ σας στη συγκεκριμενοποηση της διγνωσης.

Συμβουλς Επικοινωνας

Αν εσες κποιος που γνωρζετε αντιμετωπζει κποιο απ τα σημεα και τα συμπτματα της μετωποκροταφικς εκφλισης, μπορε να θλετε να μιλσετε με ναν γιατρ σχετικ με τις ανησυχες και τις παρατηρσεις σας.
Μια καλ σχση και μια σαφς επικοινωνα με το γιατρ, θα χει ως αποτλεσμα την καλτερη φροντδα για το αγαπημνο σας πρσωπο. Εδ υπρχουν μερικς συμβουλς που θα σας βοηθσουν τσι στε η επικοινωνα με το γιατρ σας να εναι πιο αποτελεσματικ:

 • Να εστε προετοιμασμνοι. Αρκετς ημρες πριν το ραντεβο σας, συγκεντρσετε το ιατρικ ιστορικ, αλλαγς της  υγεας, τις ανησυχες σας και την τρχουσα φαρμακευτικ αγωγ.
 • Μιλστε. Οι γιατρο τενουν να δνουν προτεραιτητα σε διαγνωστικς πληροφορες και βασικς ανησυχες στις αρχς της επσκεψης στο ιατρεο. Αναφρετε τις σημαντικτερες ανησυχες σας νωρς την επσκεψη για να εστε ββαιοι τι θα χετε το χρνο για την κλυψ τους.
 • Ακοστε. Μερικς φορς φανεται  τι να ραντεβο με το γιατρ διαρκε σο το βλεφρισμα του ματιο και το μνο που μνει εναι η θολ ανμνηση μιας επσκεψης και μιας συνταγς. Κρατεστε σημεισεις χρησιμοποιστε να μαγνητφωνο και ρωτστε το γιατρ αν επιτρπει την ηχογρφηση της επσκεψης στε να θυμστε καλτερα τις πληροφορες που πρκειται να συζητηθον.
 • Κντε ερωτσεις. Μην διστσετε να ζητσετε διευκρινσεις εν ο γιατρς σας χρησιμοποιε γνωστες λξεις δνει συγκεχυμνες οδηγες. Οποιεσδποτε συστσεις σας δοθον θα πρπει να τις προσαρμσετε στα προσωπικ, πολιτιστικ και οικονομικ σας δεδομνα, τσι στε να μπορετε να τις θσετε σε εφαρμογ. Μην φγετε απ το γραφεο, χωρς να χετε κατανοσει ,τι ο γιατρς σας λει.

 Ερωτσεις για να ξεκινσετε την συζτηση με τον γιατρ σας

Εδ βρσκονται μερικς ερωτσεις που σως να θλετε να ρωτσετε τον γιατρ την νοσοκμα σας. Μη διστσετε να προσθσετε τις δικς σας ερωτσεις.

 1. Ξρετε τι δεν πει καλ; Πς το γνωρζετε;
 2. Τι γνεται αν εναι μετωποκροταφικ εκφλιση; Που μπορ να απευθυνθ για πληροφορες, συμβουλς και τους πρους;
 3. Θα πρπει να δω ναν ειδικ;
 4. Χρειζομαι επανλεγχο;
 5. Τι εξετσεις πρπει να κνω και γιατ;
 6. Τι περιλαμβνουν οι εξετσεις;
 7. Υπρχουν αλλαγς που πρπει να προσξω;
 8. Πτε θα πρπει να επικοινωνσω μαζ σας;

Συνειδητοποιστε τι, δυστυχς η μετωποκροταφικ εκφλιση συχν συγχεται με λλες ασθνειες, και πολλο γιατρο χουν μικρ εμπειρα στην διγνωση στην διαχερισ της.